Lisztérzékenyen is van élet

Lisztérzékeny élet



totzsoci@freemail.hu

Újdonságok

gyors süti microban

2014.01.04 15:13
Micros süti!  4 ek liszt ( rizs liszt vagy kukorica liszt) 4 ek cukor 2 ek kakaópor 3 ek tej 1 db tojás 3 ek olaj vaníliás cukor ízlés szerint fél kiskanál sütőpor csokidarabokat lehet bele szórni, vagy gyümölcs darabokat, diót.  

Hírek

2014.01.04 14:10

Elindult a weboldal

2014.01.04 14:09
<< 1 | 2

Zsemle

2014.02.04 13:34

Zsemle :
hozzávalók / 4 adag

25 dkg schar mix (B)
0.5 tk só
3 g napraforgó olaj
250 ml víz (langyos)
8 g élesztő (friss)

elkészítés

A hozzávalókat alaposan keverjük ki fakanállal.
Kenjünk ki olajjal egy 8 db-os amerikai fánk-sütőformát. A masszából olajos kézzel formáljunk 8 db gombócot. Formázzuk meg szép kerekre őket. Hagyjuk kelni a zsemléket kb. 35-40 percig. Akkor jó, ha szépen kifeszül a tészta, és kb. a háromszorosára kelt.
Sütőtől függő hőfokon süssük világosbarnára.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, kenjük meg napraforgó olajjal, és takarjuk le konyharuhával. Kb 5 perc múlva, ha kicsit hűltek a zsemlék, vegyük ki őket a formákból, és teljes kihűlésig tekerjük bele konyharuhába. Ha ezt nem tesszük, nem puhulnak vissza a zsemlék. Az olaj azért kell a végén, mert szép aranybarna színt ad a zsemléknek.

sütési hőfok: 200°C