Újdonságok
Zsemle
Zsemle :
hozzávalók / 4 adag
25 dkg schar mix (B)
0.5 tk só
3 g napraforgó olaj
250 ml víz (langyos)
8 g élesztő (friss)
elkészítés
A hozzávalókat alaposan keverjük ki fakanállal.
Kenjünk ki olajjal egy 8 db-os amerikai fánk-sütőformát. A masszából olajos kézzel formáljunk 8 db gombócot. Formázzuk meg szép kerekre őket. Hagyjuk kelni a zsemléket kb. 35-40 percig. Akkor jó, ha szépen kifeszül a tészta, és kb. a háromszorosára kelt.
Sütőtől függő hőfokon süssük világosbarnára.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, kenjük meg napraforgó olajjal, és takarjuk le konyharuhával. Kb 5 perc múlva, ha kicsit hűltek a zsemlék, vegyük ki őket a formákból, és teljes kihűlésig tekerjük bele konyharuhába. Ha ezt nem tesszük, nem puhulnak vissza a zsemlék. Az olaj azért kell a végén, mert szép aranybarna színt ad a zsemléknek.
sütési hőfok: 200°C