Újdonságok
Gluténmentes Feketeerdő torta
Hozzávalók:
-
6 evőkanál és 6 dkg cukor
6 db tojás
3 csomag főzős csokoládés pudingpor
3 kávéskanál sütőpor
1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
tejszín
Elkészítés:
A lapokat egyenként készítjük el. 2 db. tojásfehérjét felverünk habnak. Hozzáadjuk a sárgával kikevert cukrot, majd a csokipudingot is beleszórjuk, végül a sütőport adjuk hozzá. Kikent tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, nem nagy fokozaton. Ugyanígy készítjük el a másik két lapot is. A töltelékhez 3 dl meggylét a 6 dkg cukorral és a vaníliás pudinggal sűrűre főzünk. Hozzáadunk 20 dkg magozott meggyet, majd hűlni hagyjuk. Kb. 3/4 liter tejszínt kemény habbá verünk. A tortát úgy állítjuk össze, hogy az egyik lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd tejszínhabot simítunk rá. Ezután következik a második lap, amit az előzőek szerint kenünk meg a meggyes töltelékkel, majd a tejszínnel. Erre tesszük a harmadik lapot, amit tejszínhabbal megkenünk. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, amiknek a tetejére egy-egy szem meggyet rakunk. A torta oldalát is tejszínhabbal díszítjük.